Webshop met ideal

Betalingen in uw webshop met iDEAL

iDEAL is de meest gebruikte online betaalmethode onder de Nederlandse consument. In werkelijkheid werden er in de maand september van dit jaar bijna 12 miljoen transacties via iDEAL uitgevoerd. Het wordt gezien als een zeer vertrouwd systeem en is bovendien erg gemakkelijk in gebruik. In Nederland is iDEAL onverminderd populair en daarom geïdentificeerd als sterkste financiële merk voor het tweede jaar op rij.

iDEAL integreren op uw webshop

Grofweg bestaan er twee verschillende iDEAL aansluitingen voor uw webwinkel. Allereerst kunt u een directe link met de bank afsluiten waarbij het geld direct op uw rekening wordt gestort. Hiervoor is een zakelijke rekening bij uw desbetreffende bank noodzakelijk. Het grote voordeel van het gebruik van een bank voor het koppelen van iDEAL is dat uw eigen bedrijfsnaam en rekeningnummer worden vermeld bij de betaling. In tegenstelling tot een naam van een derden oogt dit normaal gesproken betrouwbaarder voor de klant.

De tweede optie is om gebruik te maken van een payment service provider. Deze partij werkt als bemiddelaar en handelt de betalingen af voor de webshop. Vaak zijn de kosten lager dan wanneer u werkt met een bank. Bovendien kunt u met een payment service provider naast iDEAL ook andere betaalmethodes aanbieden via uw webwinkel met slechts één partij. Het grotere aanbod aan methodes kan resulteren in het minder snel afhaken van de klant.

De voordelen van uw webshop met iDEAL

Het grootste voordeel van uw webshop met iDEAL is het feit dat iDEAL transacties niet terug te draaien zijn door de consument. In tegenstelling tot andere betaalmethodes is uw webshop daarom altijd garant van de betaling.

Daarnaast kan iedere klant die beschikt over internetbankieren afrekenen met behulp van iDEAL. Volgens het CBS deed 80 procent van de Nederlanders aan online bankieren in 2012 en naar schatting blijft dit aantal alleen maar stijgen. Deze statistieken maken het erg aantrekkelijk om een webshop met iDEAL te laten integreren.